کاربرد آسانسور کارگاهی
آسانسور کارگاهی از جمله ی پر کاربردترین تجهیزات صنعتی می باشد و کار کردن در بسیاری از صنایع بدون آن امکان پذیر نمی باشد.نیاز به بالابر ها یا حمل بار یا نفرات به شکل عمودی و افقی در صنعت ساخت و ساز یا معادن و بنادر و … که به وسیله ی نیروی انسانی بسیار زمان بار می باشد،از ضروریات و اصول مهم کار می باشد. آسانسور کارگاهی به صورت افقی و عمودی در صدد حمل بار و نفرات به کمک انسان ها می آید و کار ها را تاحد بسیار زیادی راحت کرده و زمان انجام کار ها را سریعتر می نماید .
آسانسور کارگاهی برای چه کار هایی مورد استفاده قرار می گیرد ؟
تقریبا می توان گفت که تمامی صنایع نیاز مند کار در ارتفاعات می باشند و برای انجام کار ها نیاز به آسانسور کارگاهی دارند. از صنایعی که نیاز به کاربرد آسانسور کارگاهی دارد می توان به صنایع معدن ، راه سازی ، شهر سازی ، فلز و فولاد ، ساختمان سازی ، ساخت پل و تونل ، ساخت سد ، مرمت آثار باستانی و بنادر کشتی سازی و صنایع نفت و گاز و … اشاره نمود .
انواع آسانسور کارگاهی بر اساس نوع کاربرد :
کاربرد آسانسور کارگاهی در تمامی صنایع کاملا ضروری می باشد اما لازم به ذکر است که آسانسور های کارگاهی دارای انواع مختلفی می باشند و به نا به نیاز هر کدام از انواع آن ها به کار برده می شوند و یک نوع از آسانسور کارگاهی قابلیت استفاده در تمامی صنایع را ندارد و نیاز هست که برای هر کاری آسانسور کارگاهی مختص همان کار را تهیه نمود.بنابرین آسانسور کارگاهی براساس نوع کاربرد به انواع زیر تقسیم می شوند .
آسانسور کارگاهی صنعتی :
از جمله ی پر کاربردترین آسانسور ها می باشند و دارای انواع زیادی می باشند که با توجه به نوع صنعت و نیاز مندی های آن ها به کار برده می شوند . انواعی از آسانسور کارگاهی که زیر مجموعه ی آسانسور صنعتی می باشند و بر اساس نوع موادی که حمل می کنند و بسته به شرایط محیط مورد نظر قابلیت ها ی متفاوتی دارند ، آسانسور کارگاهی ضد انفجار و آسانسور کارگاهی پودری می باشند .
آسانسور کارگاهی ضد انفجار :
کاربرد آسانسور کارگاهی ضد انفجار در مکان هایی می باشد که گازهای قابل اشتعال وجود دارد و برای افزایش امنیت باید آسانسور ضد انفجار به کار برده شود .
آسانسور کارگاهی پودری :
کاربرد آسانسور کارگاهی پودری در صنعت ، در زمینه جابه جایی مواد پودری یا توده ای مانند به مخزن دستگاه های تولید و بسته بندی می باشد.آسانسور کارگاهی پودری که آسانسور کارگاهی کاسه ای نیز نامیده می شوند در صنایع غذایی و دارویی و شیمی که نیاز به حمل مواد اولیه پودری یا توده ای به مخزن دستگاه های خط تولید یا بسته بندی می باشد به کار برده می شوند.مخزن هایی که این مواد به آن ها منتقل می شوند دارای ارتفاع بالاتری از سطح زمین می باشند و از این رو نیاز به کاربرد آسانسور کارگاهی مخصوص دارند .
آسانسور کارگاهی ساختمانی :
کارایی آسانسور کارگاهی تاثیر مستقیمی بر زمان بندی و اجرای سریع پروژ می گذارد و در نتیجه برای ساخت و ساز های مرتفع به کاربرده می شوند.آسانسور های گارگاهی ساختمانی با نیروی محرکه ی خود حرکت می کنند و نیازی به تجهیزات جدا ندارند.کاربرد آسانسور کارگاهی ساختمانی در صنعت ساخت و ساز ، برج سازی و … می باشد و بر حسب کاربرد دارای انواع مختلفی می باشند که در زیر به کاربرد آن ها اشاره می کنیم:
آسانسور کارگاهی مصالح :
کاربرد آسانسور کارگاهی مصالح همانطور که از نامش مشخص است در زمینه حمل مصالح به ارتفاعات در ساخت و ساز می باشد که باکت حمل مصالح به یک سیم وصل می شود و مصالح با شروع کار الکتروموتور بین طبقات جابه جا می شود .
آسانسور کارگاهی نفربر و مصالح :
این نوع از آسانسور و بالابر کارگاهی زمانی به کاربرده می شوند که علاوه بر نیاز به بالا بردن مصالح نیاز به حمل و جابه جایی افراد نیز می باشد و آسانسور کارگاهی نفر و مصالح به دلیل سر و کار داشتن با جان و مال افراد دارای ضریب امنیتی بالایی می باشند .
آسانسور کارگاهی حمل و نقل :
آسانسور کارگاهی حمل و نقل ، نوعی از آسانسور های کارگاهی می باشند که برای کار کردن نیاز به جای ثابت و کار کردن در یک مکان ندارند و کاربرد آن ها برای جابه جا کردن اشیاء سنگین و یا تعویض لامپ های شهری و یا تمیز کردن شیشه های برج ها و … می باشد .
آسانسور کارگاهی دریا و داخل کشتی :
این نوع از آسانسور ها انواع خاصی از آسانسور کارگاهی می باشند که در دریاها و به دور از ساحل مورد استفاده قرار می گیرند.آسانسور های مورد استفاده در این گونه مناطق باید به دلیل شرایط آب و هوایی دریا خاص باشند و ساز گار با شرایط محیطی دریا ، مقاوم در برابر تکان ها و لرزش ها و ارتعاشات ، مجهز به تجهیزات ایمنی و ساخته شده از آلیاژ های مقاوم باشند تا در برابر رطوبت و … مقاومت داشته باشند.کاربرد این نوع از آسانسور ها برای جابه جایی افراد و بار ها بین طبقات و سطوح مختلف در پایگاه های دریایی و در درون کشتی ها می باشد .
انواع دیگری از بالابر ها یا آسانسور های کارگاهی نیز وجود دارند که در نمایشگاه ها ، فروشگاه ها و مکان های مختلف دیگر برای جابه جایی بار یا ماشین ها و … به کار برده می شوند.مهمترین اصولی که در برای تهیه آسانسور کارگاهی لازم می باشد توجه به کاربرد آسانسور کارگاهی و تهیه نوع مناسب آن با توجه به نیاز می باشد.